Beta onderdelen

Het Italiaanse Beta is eind 90er jaren weer nieuw leven in geblazen, na lange tijd van het toneel verdwenen geweest te zijn. Beta is een heel oud merk met wortels tot in het midden van de jaren dertig van de vorige eeuw. En was het zeker waard om een ‘herstart’ te maken. En de herstart die ze gemaakt hebben is zeker geslaagd te noemen. Meerdere merken hebben het in die periode geprobeerd maar bestaan reeds al niet meer.

Beta heeft tegenwoordig 3 hoofdmodellen te weten; Ark, Ycon en de Cyclo. Die laatste is een bromfiets model. Wij hebben vooral Beta onderdelen van de Ark opgenomen in programma. Dit omdat de Ark het best verkochte model is. Dit wil echter niet zeggen dat andere Beta onderdelen van de andere typen niet leverbaar zijn. Van ieder hier in Nederland geimporteerd model zijn alle onderdelen gewoon leverbaar.

De motor van de Ark is de welbekende betrouwbare Minarelli motor die in de Ark zowel in luchtkoeling als in waterkoeling te krijgen is. Mede door het Minarelli blok, is het makkelijk om bijvoorbeeld aan imitatie en tunings onderdelen te komen, omdat hiervoor zeer veel gemaakt wordt. Beta onderdelen zijn daarom ook vaak goed betaalbaar, zeker motorblok delen.