Variateur onderdelen

>p>Een van de belangrijkste onderdelen van een scooter is wel de variateur. De variateur werd voor het eerst gebruikt en toegepast door de welbekende Van Doorne transmissie het ‘pientere pookje’ in de Daf. Later werd dit type vario op allerlei technische toepassingen uitgerust, van auto tot combine en van transporteur tot.….scooter.

Het woord zegt het al: ‘vario’ oftewel niet constant. Juist door die variabele eigenschappen maakt een variateur zich tot een uitstekende oplossing voor een vrij eenvoudige automatische transmissie. Zeker voor een scooter optimaal. Echter een variateur bestaat wel uit specifieke onderdelen die natuurlijk ook niet slijtvast zijn.

Daarom hebben wij vario onderdelen voor bijna ieder merk en type vario. Vario onderdelen als bijvoorbeeld vario rollen, graden platen, vario koelvinnen (vaste schijf0 en vario bussen behoren tot het standaard pakket. Natuurlijk hebben we ook complete vario-kits van allerlei merken, in snelle en standaard uitvoering. De meest hard slijtende vario onderdelen zijn wel de rolletjes en de schijven zelf. De rolletjes slijten door het vele rollen in de schijf en de schijven door het inslijten van de v-snaar op die schijf.Klik links uw merk aan voor variateur delen